Hoe en waarom heb ik adva consult opgericht? Door Eric Croisy

ę Technologie is geen doel op zich. Het is een middel om toegevoegde waarde te creŽren. Toegevoegde waarde creŽren is welvaart creŽren. En deze welvaart moet zowel financieel als intellectueel zijn. Ze moet bvb een verhoging van vergoedingen met zich meebrengen, of de beurswaarde van uw onderneming verhogen, maar zij moet tevens een verbeterde levenskwaliteit voor uw medewerkers en gebruikers met zich meebrengen.

Waarom een nieuwe reactor voor een vliegtuig ontwikkelen als niemand van reizen droomt?

Ingenieursstudies aanvangen, is vooreerst vertoeven in een prachtige omgeving om te leren leren. Een ingenieur moet dat willen. Dit is waarschijnlijk wat me deze richting in heeft geduwd.

Opgeleid als ingenieur, heb ik me snel georiŽnteerd naar de wereld van dienstverlening, zij het B2C, maar vooral, B2B. De ondernemingen waarmee ik heb samengewerkt hebben allemaal een industriŽle activiteit en/of zijn gericht op technologie. Maar deze ondernemingen hebben ook cliŽnten en men moet aan hun noden voldoen. Ik ben als het ware de link geworden tussen de cliŽnt en de onderneming die waarden creŽert en goederen produceert; de link tussen mens en machine. Via mijn verschillende professionele ervaringen heb ik ontdekkers en hoogbegaafde ontwikkelaars ontmoet, maar ook managers met een visie. Het is fascinerend te werken met dergelijke leaders die hun energie delen.

Door toegenomen verantwoordelijkheden heb ik al vlug medewerkers moeten managen met vaak verschillende persoonlijkheden. Het waren verkopers, techniekers, ingenieurs, managers, administratief assistenten, Ö Ik werd ertoe gebracht een team te managen, maar ook ze op te richten, te motiveren, te ontwikkelen, ze voor te bereiden op verandering, en soms ook ze te ontmantelen.

Ik heb veel ingenieurs aangeworven. Ik ben er vlug achter gekomen dat deze profielen, hoe bekwaam en autonoom ook, niet noodzakelijk op dezelfde manier functioneren als andere categorieŽn in het personeel van een onderneming. Zij beheren zich ook op een andere manier. Ik was goed geplaatst om me hiervan bewust te zijn en ik kwam vlug tot de vaststelling dat een andere begeleiding nodig was.

In 1999, vlak voor de oprichting van adva consult, heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van een internetsite betreffende recrutering. De personen die ik ontmoette in de HR departementen maakten vaak geen onderscheid in de aanpak van een ingenieur of een ander kader. Nochtans denkt een ingenieur niet op dezelfde manier als een financiŽle of een commerciŽle kracht. Wetende dat een ingenieur ook wordt geacht zich bezorgen om financiŽn of commerciŽle aspecten, werd het duidelijk dat er een plaats was om HR diensten aan te bieden aan industriŽle en technologische bedrijven. Opgericht in 2000, heeft adva consult zich snel gericht op deze verschillende profielen.

Voor adva consult te hebben opgericht, heb ik medewerkers aangeworven door beroep te doen op recruteringsbureaus. Ik stelde vast dat deze laatste een zeer algemene aanpak hanteerde. Zij begrepen niet steeds de specifieke noden van industriŽle bedrijven en konden dus niet altijd bekwame kandidaten voorstellen.

Vandaag meer dan ooit zijn ingenieurs elementaire schakels geworden in de structuur van een onderneming. Zij moeten zich aanpassen en participeren in verschillende processen (conceptie, productie, marketing, sales, diensten,Ö).

Ik heb adva consult opgericht met de wil een meerwaarde te bieden aan ondernemingen : de kennis en het begrip van hun core-business.

Ik kan vandaag zeggen dat adva consult de geprivilegieerde partner is van de industrie en de bouw.

Een goede partner kan luisteren, begrijpen en advies geven. Soms moet hij ook een nieuw perspectief geven. Kiezen voor adva consult, is zich verzekeren op lange termijn te werken met een vertrouwenspartner. adva consult, het zijn meer dan woorden : het is een filosofie .Ľ
 
21.09.2023 SOFTWARE ENGINEER - Radio Telecom - EC834
meer info

01.09.2023 INGENIEUR OPERATIES en VEILIGHEID - Ingenieursbureau infrastructuur - EC833
meer info

01.09.2023 APPARATUUR- en SYSTEEMINGENIEUR - Ingenieursbureau infrastructuur - EC832
meer info

05.07.2023 Niet genoeg druk in je job? Neem contact met ons op en word lid van een internationale leider in pompen, kleppen en andere accessoires.
meer info

09.06.2023 Do you want to work in the business of EV charging solutions? Contact us and be part of the challenge! A major player is looking for you.

22.12.2021 Beste wensen voor 2022 !
meer infoOp zoek naar een nieuwe job ?
Schrijf U in !

U wordt geÔnformeerd over de profielen die wij zoeken. Bovendien garanderen wij u dat noch uw cv, noch uw persoonlijke gegevens aan derden worden overhandigd zonder uw voorafgaandelijk akkoord.

E-mail
 

adva consult
Chaussťe de Mons, 5A bte B1
B-1400 Nivelles
Belgium
Enterprise Nr 0472.834.319

tel : 32-(0)67-333-793
info@adva-consult.com

Copyright 2011 * www.adva-consult.com * HR engineering — Powered by G1.Be [Crťation de Sites Internet]